Sistemul constructiv Amvic


Sistemul de constructii Amvic este un nou sistem, care foloseste tehnologia cofrajelor pierdute din neopor ignifugat care se monteaza in armatura si in care se toarna beton, conform proiectului de rezistenta stabilit.

Sistemul tip lego de imbinare a cofrajelor face ca folosirea acestora sa fie  foarte usoara, ceea ce duce semnificativ la reducerea timpului necesar la ridicarea unei astfel de constructii ( se ajunge pana la 3 luni predarea la cheie).

Preturile din ce in ce mai mari la caldura sperie din ce in ce mai multe familii, care aleg sa reduca folosirea casei lor la cateva spatii pe timpul iernii, in idea de a face economie. Pe langa disconfortul creat de neputinta folosirii intregii locuinte chiar daca a fost conceputa sa aiba niste spatii frumoase de care sa va bucurati intregul an, aceasta economie poate sa duca si la probleme serioase de sanatate, deoarece se fac treceri de la diverse tempereturi, dealungul incaperilor casei.

Pornind de la conceptul de casa pasiva, sistemul constructiv tip Amvic doreste sa reduca acest disconfort precum sa reduca si facturile la energie, printr-o termoizolare extrem de buna a casei.

Desi este o casa etansa prin modul de constrctie, casa tip Amvic reuseste sa isi regleze microclimatul interior prin folosirea placarii cu rigips a peretilor. Acest material are capacitatea de a absorbi umezeala in exces si de a o elibera atunci cand aerul in locuinta este prea uscat. Lipsa suprafetelor reci duce si la eliminarea condensului si a disconfortului provocat de acesta.

La o casa cu o suprafata locuibila de 100 mp, neizolata, consumul mediu de energie este de 400 kwh/mp/an. In cazul izolarii complete a acestei case, consumul mediu de energie se reduce la 80 kwh/mp/an. Acest fapt arata ca economia de energie este de 80% si, prin urmare, valoarea investitiei se recupereaza in timp scurt. Sistemul Amvic merge si mai departe si foloseste un polistiren inovator, neoporul, care realizeaza aceleasi performante de izolare ca si polistirenul normal, dar la un consum mult redus de material, fiind mai subtire.

Casele construite in sistemul Amvic pot ajunge si pana la P+12 nivele, pentru casa de energie joasa si la P+8 nivele pentru casa Pasiva.

Flexibilitatea sistemului face ca restrictiile privind forma si volumul casei sa fie mult reduse.

 

 

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*