Parterul open space

De ceva vreme casele cu spatii la parter tip open space sunt in actualitate. O mare parte din popularitatea acestor tipuri de spatiu este adusa de costurile mai mici de constructie deoarece sunt lipsite de pereti , structuri sau inchideri tehnice mai ales intre locul de luat masa si living sau chiar si bucatarie.

Aceste spatii aduc un plus de modernitate intr-o casa , mai ales in cadrul unei case de dimensiuni mici deoarece pot fi usor adaptate si schimbate. Un spatiu deschis, chiar daca are dimensiuni mici poate sa fie compartimentat si recompartimentat ori de cate ori proprietarul doreste o schimbare.

Un spatiu tip open space este alegerea perfecta pentru orice proprietar activ, dornic mereu de schimbare si redecorare,deoarece un astfel de spatiu este versatil. Modurile in care poti trasnforma un spatiu open space sunt diverse. In continuare va dam cateva sugestii de cum puteti individualiza aceste spatii.

1. Separatoarele de spatiu. O locuinta mica, in care organizarea spatiului este foarte importanta, poate deveni functionala cu ajutorul unor separatoare.

a. Rafturile

In cazul in care aveti o casa mica, dar nu numai, puteti folosi intre zona de living si cea de dinning un modul de mobila cu rafturi. Acesta va ofera atat  transparenta intre cele doua spatii, dar este si foarte practic, cu acces la rafturi din ambele parti. Asa folositi un singur modul de rafturi pentru cele doua functiuni.

b. Panouri diverse . Fie ca sunt din lemn sau din policarbonat, din plastic sau strctura usoara de metal, separatoarele pot aduce un plus in organizarea spatiului. Diversitatea de forme si culori in care acestea sa gasesc pe piata ajuta la individualizarea spatiului, pot deveni focus- point in spatiul dumnevoastra.

c. Daca doriti ceva deosebit pentru spatiul dumneavostra puteti opta si pentru o solutie in genul celei de a monta in perete un acvariu de pesti, care sa fie vizibil din ambele parti. Va aduce un aspect deosebit inceperii, va da senzatia de spatiu datorita transparentei apei si va fi un element activ si dinamic.

d. Usi glisante. Pot fi facute din materiale dure(lemn, placaj) sau din materiale fine (hartie, material textil) . Sunt foarte practice in altfel de spatii si in orice casa de mici dimensiuni. Pot fi usor trase si inchise pentru a da intimitate sau deschise pentru a oferi spatiu.

e. Barul. Folosit mai ales intre locul de luat masa si bucatarie poate sa fie atat un element de design dar si un element extrem de practic. Poti bea cafeaua inante de serviciu, poti sta de vorba cu cea mai buna prietena sau chiar servi micul dejun.

2. Culorile peretilor. Un parter open space poate sa faca si cea mai mica casa sa para una spatioasa.Folosirea culorilor pe peretii inceperilor trebuie planificata cu grija.

Foloseste pentru pereti o paleta coloristica formata din cat mai putine culori pe care sa le folosesti pe tot planul casei. Folosirea a mai multe culori, care sa diferentieze clar zonele din cadrul locuintei nu este o idee buna si poate pana la urma sa duca la o imagine dezechilibrata a spatiului. Este bine ca intreg spatiul sa aiba continuitate atat in ceea ce priveste culorile mobilelor folosite dar mai ales a peretilor.

Chiar daca liniile de demarcatie intre inceperile casei nu se percep atat de clar in cazul locuintelor cu parter tip open space, aceste case au aceleasi tipuri de incaperi ca si o casa complet compartimentata. Fiecare beneficiar alege tipul de plan al casei in functie de buget, de preferinte, de modul de locuire, de personalitate. Datorita capacitatii lor de a se schimba cat mai usor si de a se transforma, planurile tip open space aduc un plus de confort, modernitate si individualism locuintei .

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*