Iluminatul exterior la casei

De cele mai multe ori atunci cand decidem sa ne construim o casa noua, toata atentia noastra este indreptata spre interiorul locuintei, aranjam pana in cel mai mic detaliu cu arhitectul nostru unde sa fie pozitionate incaperile, care sunt spatiile de depozitat  si cum sa fie asezate cat mai atractiv corpurile de iluminat in cadrul casei.

Iluminatul casei reprezinta, pe langa nivelul zgomotului, microclimatul si coloristica, unul din elementele care definesc un spatiu. Alegem culoarea de exterior favorita a casei, punem in evidenta anumite corpuri ale cladiri prin culoare, dar de cele mai multe ori trebuie sa luam in seama si cat de important e sa avem o casa bine luminata si frumoasa si dupa lasarea serii. O buna iluminare a exteriorului casei poate sa schimbe radical perceptia unei case, poate duce la cresterea valorii casei, deoarece ii confera o imagine complet noua si diferita seara.

Dar sa nu uitam ca iluminatul exterior are in primul rand o necesitate legata de siguranta. O locuinta bine iluminata exterior, cu o gradina scaldata in lumina este ultimul lucru pe care orice musafir nepoftit il doreste.Pe langa acest lucru, iluminatul exterior asigura si siguranta proprie, nimeni nu doreste sa ajunga de la serviciu seara si sa ghiceasca pe unde trebuie sa calce in propria gradina pentru nu a calca pe floarea preferata a sotiei sau pentru a merge pe cararea pana la usa de intrare fara a se impiedica. Zonele care necesita in primul rand o iluminare buna sunt cele din jurul garajului, aleile din curte si mai ales treptele existente sau in gradina sau la intrarea in locuinta.O alta lumina importanta ca si siguranta o reprezinta si cea pozitionata la intararea pe proprietate. Pentru intrarile in garaj, in locuinta sau chiar si pe proprietate este bine sa aveti surse de lumina cu senzori de miscare. Acestea va reduc din consumul de energie si se aprind doar cand aveti nevoie de ele. Pe langa alei puteti adopta o solutie cu spoturi incarcate solar.

Un alt beneficiu adus de iluminatul exterior este aspectul placut al locuintei. Iluminatul exterior al locuintei, numit si iluminat architectural, poate sa ofere o imagine placuta a casei, prin punerea in evident a acelor elemente care definesc casa, care o individualizeaza si o fac speciala. In cazul proiectelor de case mici, iluminatul exterior al casei poate sa ajute volumul sa para mai mare si atractiv .

Un alt spatiu in care iluminatul exterior este de o mare importanta il reprezinta gradina.In acest fel puteti beneficia de o extindere a spatiului dumnevoastra de odihna si relaxare, chiar si pe timpul noptii. Puteti folosi mai bine terasa dumneavoastra scaldata acum in lumina, puteti sa faceti plimbari prin gradina si admira diverse plante care sunt luminate adecvat.

O iluminare buna a gradinii poate sa va aduca un plus de satisfactie si va poate imbunatatii substantial confortul in cadrul spatiului de locuint.

Sfatul nostru in ceea ce priveste iluminatul exterior este de a fi facut dupa o serie de reguli si mai ales dupa un plan prestabilit. Nu puneti luminile dupa cum considerati.Ofertele marilor magazine de profil sunt diverse si pot oferi o serie de solutiisi idei pentru amenajarile exterioare. Este bine sa alegem solutia de iluminat exterior al gradinii dupa ce gradina este aproape complet terminata, dupa ce gazonul a avut un pic de timp de a prinde o forma, dupa ce arbustii si-au definitivat formele.

In acelasi timp exista si o serie de firme specializate in iluminatul exterior.Acestea va pot oferii solutii in ceea ce priveste buna iluminare a spatiului, atat legate de iluminatul exterior al locuintei cat si de cel al gradinii si pot face din locuinta dumneavoastra mandria cartierului. In acelasi timp puteti consulta si arhitectul care va proiecteaza casa pentru cateva idei de iluminat exterior. Cele mai multe solutii pentru gradina pot fi si ieftine, prin pozitionarea de spoturi care se incarca solar, iar daca vreti ceva cu adevarat deosebit si sunteti dispusi sa investiti , exista firme specializate care ofera o gama larga de produse de iluminat.

Iluminatul exterior este de o mare importanta si ar trebui sa ocupe un loc important in cadrul bugetului stabilit pentru casa dumnevoastra.

 

 

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*