Hidroizolarea fundatiei

Hidroizolarea fundatiei casei dumnevoastra este o necesitate. De ce?

Hidroizolarea fundatiei si a subsolului unei locuinte este modul cel mai eficient de a proteja constructia de actiunea apei, fie ca e lichida sau doar vapori, de infiltratiile de apa, implicit de deterioririle structurii provocate de acestea ( coroziunea armaturilor si pieselor metalice, reducand sau ducand chiar si la pierderea caracteristicilor mecanice ale elementului afectat, degradari datorita ciclurilor inghet-dezghet,reducerea capacitatii de izolare termica,de igrasie, mucegai. Este o solutie pe termen lung de protectie a casei.

In cadrul unei cladiri spatiile care au cea mai mare nevoie de hidroizolare sunt : baile, subsolurile, pivnitele, terasele, balcoanele, soclurile cladirii. Peste blocul de fundare al stalpilor se pune un strat hidroizolator pentru impiedicarea patrunderii apei in peretele de zidarie

Sistemul conventional de hidroizolare se bazeaza pe aplicarea unuia sau mai multor straturi de membrane ( din bitum, silicate, poliuretani, PVC, HDPE) care actioneaza ca o bariera intre apa din mediul inconjurator si structura cladirii. Acest sistem de membrane necesita o aplicare precisa si o buna aderenta, astfel poate sa duca la probleme si la infiltratii.

Principalele tipuri de hidroizolatii sunt :

Hidraizolatiile rigide sub forma de tencuieli cu anumita component si dozaj, care se aplica numai pe fundatii si doar pe suprafete relative restranse. Datorita grosimii mici la cel mai mic soc pot crapa, necesitand revizii dese, de aceea nu se utilizeaza la fundatiile din zidarii.

Hidroizolatiile elastice, alcatuite din straturi succesive de carton sau panza asfaltata, lipite cu bitum. Acest tip de hidroizolatie rezista foarte bine la actiunea apelor subterane si la presiunea hidrostatica

Hidroizolatiile plastice, fabricate din masticuri bituminoase aplicate in mai multe straturi. Aplicarea lor se face mai ales pe suprafetele orizontale, sunt bune izolatoare si se muleaza bine pe suprafata de suport.

Hidroizolatiile pe baza de vopsea, fara solvent, se aplica numai pe elementele de beton si zidarie, sau ca amorsa la izolatiile bituminoase.

In momentul actual, pe piata, exista un numar mare de produse destinate hidroizolarii fundatiei si subsolurilor. Daca alegerea acestora devine grea, va recomandam sa consultati un specialist si mai ales sa nu faceti rabat la calitate. Nu alegeti o solutie mai ieftina si de o calitate mai scazuta, hidroizolarea casei este o investitie costisitoare in raport cu volumul ei, dar care trebuie calculata pe termen lung. Costurile pentru repararea suprafetelor afectate de infiltratiile de apa pot ajunge sa fie duble fata de valoarea de investitie in solutii de hidroizolare aplicate in faza de constructive a casei.

 

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*