DESPRE NOI

Firma Vertical Outline, cu sediul în București a fost înființată în anul 2008 și este formată dintr-o echipă tânără care ține pasul cu cerințele beneficiarilor, mereu în schimbare.Proiectele elaborate de firma noastră reflectă tendințele actuale în materie de locuințe și construcții industriale, beneficiind totodată de experiența îndelungată a d-lui arhitect Călin Dumitru.

Domnul arhitect Călin Dumitru are în urmă peste 40 de ani de experiență în calitate de arhitect șef al Primăriei Sectorului 4, arhitect șef al Capitalei, iar mai apoi în cadrul biroului său individual de arhitectură. Acesta a elaborat numeroase proiecte de urbanism: PUD, PUZ, PUG (Proiect Urbanistic de Detaliu, Proiect Urbanistic Zonal, respectiv Proiect Urbanistic General), construcții civile: rezidențiale (locuințe unifamiliale, duplex, imobile de locuit, case de vacanță), clădiri de birouri, hoteluri, precum și construcții industriale (hale metalice, spații comerciale etc.).

Experiența în elaborarea de proiecte civile atât cu privire la folosirea optimă a spațiului util, regimului de înalțime, cât și în ceea ce privește integritatea și eficiența de cost a sistemului structural, ne permite să oferim servicii complete de proiectare de înaltă calitate. Proiectele realizate de firma noastra acoperă destinații variate (reabilitare locuințe individuale, proiecte de casă, vile, depozite și hale industriale) în diverse soluții structurale (beton armat, zidarie, construcții metalice, construcții din lemn).

Misiunea noastră este să răspundem dorințelor beneficiarilor cu soluții eficiente, economice și practice.

Garanția calității proiectelor noastre constă în:

  • Un grad ridicat de mobilitate datorat unei compartimentări inteligente;
  • Soluții personalizate;
  • Eficiență temică sporită;
  • Atenție sporită pentru detalii: finisaje, amenajări interioare și exterioare etc;
  • Soluții economice de la proiectare până la execuție.

Prin intermediul site-ului nostru vă punem la dispozitie și un catalog de case prezent la secțiunea modele case; la aceeași secțiune veți găsi detalii importante despre proiecte de case tip, diferite perspective exterioare și interioare, planuri de case și tipuri de fațade.

Apelând la firma noastra veți beneficia de servicii complete, economice, prompte și de calitate.

Prezentam un scurt interviu luat domnului arhitect in care puteti gasi o serie de raspunsuri la unele din intrebarile dumnevoastra:

De ce multi aleg sa faca casa pe cont propriu si nu aleg un arhitect?

Arh. Calin Dumitru “Cu totii ne dorim sa locuim intr-o casa la curte. Un proiect de casa mica la curte poate sa fie o solutie care sa ne permita si sa ne asigure realizarea acestei dorinte.

De cele mai multe ori, atunci cand dispunem de o suma mica de bani pentru realizarea unei locuinte, evitam sa ne adresam unui arhitect si cautam sa alegem singuri un tip de casa sau alegem o casa gandita de noi sau gasita intr-o revista si aparent totul e usor si  facem economie.

In realitate, economia pe care o putem face evitand sa apelam la un arhitect poate sa fie falsa, iar proiectul nostru de casa poate sa ne coste cu mult mai mult decat daca am aplela la un arhitect si nici sa nu ne asigure in final confortul dorit de noi deoarece unele elemente nu pot fi vazute de un ochi neavizat si nici nu pot fi bine intelese fara o experienta in domeniu.”

Ce conditioneaza proiectarea unei locuinte?

Arh. Calin Dumitru “ Proiectarea unei locuinte este conditionata de forma, dimensiunile si suprafata terenului dar si de conditionarile tehnice stabilite prin certificatul de urbanism emis de administratia publica competenta.La proiectarea unei locuinte trebuie sa tinem seama in special de orientarea incaperilor principale fata de punctele cardinale. O casa in care nu intra lumina naturala in aproape toate incaperile are din start o problema. “

Ce alegem, casa parter sau parter plus etaj sau mansarda?Este cu mult mai scumpa o casa cu etaj?

Arh. Calin Dumitru  “In primul rand, casa parter este mult mai scumpa in raport cu casa parter plus mansarda de exemplu sau, depinde de suprafata poate sa fie si mai scumpa decat o casa parter plus etaj si mansarda. Acest lucru se intampla deoarece costul fundatiilor si al acoperisului oricum este acelasi , fie ca avem o casa parter, sau una parter plus etaj. In acelasi timp, o casa parter care are aceeasi suprafata utila ca una parter plus etaj poate sa ajunga sa ocupe de 2, 3 sau chiar 4 ori mai mult teren decat o casa organizata pe verticala, asadar constructia devine mai scumpa, necesita un teren mai mare, deci si el mai scump. In schimb, la casele P, P+1E, P+1E+M, organizarea se face mai mult pe verticala, amprenta casei la sol fiind mult mai mica, ne ramane atunci mai mult teren liber in curte unde se pot amenaja spatii de parcare, gradini, spatii verzi, care aduc un plus de valoare si confort casei. “

Ce urmareste arhitectul in elaborarea unui proiect de casa?

Arh. Calin Dumitru  “In primul rand sa ofere beneficiarului sau nu doar o simpla casa, ci un camin. Sa inteleaga nevoile beneficiarului si sa raspunda cat mai bine acestora prin solutii adaptate si individualizate.Arhitectul ales trebuie sa ofere beneficiarului solutii constructive bune,  sa asigure camere cu suprafete bine stabilite in functie de importanta incaperii si sa reduca pe cat se poate spatiile de acces, de circulatie.”