Casa pasiva

Casa Pasiva a luat nastere in Germania, in anul 1991 odata cu realizarea primei constructii pasive in orasul Darmnstad. Costurile reduse de intretinere precum si capacitatea de protejare a mediului  au facut din aceste locuinte constructiile perfecte pentru stat si astfel au cunoscut o dezvoltare rapida in state precum Austria, Germania, Anglia, Norvegia, Suedia, etc. Succesul acestor constructii a fost atat de mare incat in unele tari exista si legi care sa oblige la cat mai multe constructii de aceste gen, eco- friendly.

In  general , o casa Pasiva se defineste a fiind acea casa care are un consum de energie extreme de redus. In ziua de azi, acest concept reprezinta cel mai ridicat standard de eficienta energetica.

Casa Pasiva aduce o serie de avantaje:

Casa Pasiva este o casa perfect izolata, in care energia nu este deloc irosita, ceea ce duce la o reducere substantial a costurilor. Componentele eficiente de alcatuire a casei si un sistem de ventilatie modern ajuta la reducerea cheltuielilor , fara insa a face rabat de la confortul locatarilor, ba din contra, crescand acest confort. Consumul mic de energie se face prin folosirea de ferestre passive cu 3 foi de sticla, 2 din ele cu depunere Low E, cu gaz greu si baghete termice.

Ventilatia cu recuperare de caldura, minim 85%  face ca tot timpul, in cadrul casei, aerul poluat , din bai, bucatarie sa fie eliminate, iar aerul proaspat sa patrunda mai ales in incaperile importante, precum dormitoarele si livingul. Acest sistem va aduce cantitatea necesara de aer curat pentru pastrarea confortului locuirii pe tot timpul anului.

Casa Pasiva reprezinta o casa care are nevoie de calitatea superioara in ceea ce priveste componentele sale , mai ales pe partea de:

Izolatie

Desigul fara punti termice

- Etanseitatea aerului

- Ventilatie cu recuperare de caldura

- Ferestre de calitate superioara

- Tehnologia de incalzire

Consumul mai mic de energie fata de o constructie clasica ( 70-80%) care duce la reducerea cheltuielilor de intretinere si reducerea cu pana la 85% a costurilor de incalzire fac ca amortizarea investitiei sa sa faca foarte rapid ( aprox. 30 ani).

Aerul proaspat care circula in permanenta prin casa, lipsa prafului generator de alergii, etanseitatea care ajuta la eliminarea problemelor legate de infiltratii si umezeala , deci si a condensului, mucegaiului precum si rezistenta la insect daorita materialelor folosite ( polistiren si beton), fac din aceasta casa prietena omului.Reducerea substantial a emisiilor de carbon si conservarea energiei fac din aceasta casa si prietena mediului inconjurator.

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*