Bovindoul- elementul perfect pentru casele mici

Ce este bovindoul? Bovindoul este acel tip de fereastra care se detaseaza de planul vertical al cesei dumnevoastra iesind in afara planului peretilor exteriori, este prevazuta cu ferestre si se afla in prelungirea planseului unei cladiri in scopul de a mari suprafata dorita de dumnevoastra.

Bovindoul este folosit ca un artificiu arhitectural pentru a mari spatiul interior al unei camere. Este o solutie potrivita mai ales in ceea ce priveste casele mici deoarece da impresia de spatiu dar si de eleganta. Deoarece este format de cele mai multe ori din ferestre mari, este un element important in locuinta, lasand sa patrunda cat mai multa lumina naturala si ajutand la pastrarea sanatatii intregii familii.

Bovindul are o serie de forme : semicerc, hexagon, dreptunghi, pot avea 2-3 cercevele de geam sau mai multe, pot defini stilul unei case , dar pot avea si o serie larga de utilizari. Bovindoul este de obicei format din minim 3 ferestre, cea din mijloc fixa, iar lateralele mobile, usurand ventilarea casei. Parapetul bovindoului poate si el sa varieze, de la un parapet mic, care sa lase o mare suprafata de sticla prin care sa patrunda lumina, pana la un parapet mai mare, care sa devina un spatiu de sezut pentru membrii familiei.

Indiferent de forma si inaltimea parapetului este un loc potrivit in care sa se amplaseze o bancuta de citit  sau un fotoliu comfortabil unde sa stai sa privesti gradina sau copiii care se joaca pe afara. Are toate sansele sa devina in cel mai scurt timp locul preferat al intregii familii.Poate sa fie si spatiul in care sa pui masa si sa te bucuri de cea mai buna aerisire si insorire din toata casa, datorita formei sale deosebite si a unghiului bun de patrundere a soarelui.

In acelasi timp poate sa fie spatiul perfect pentru a amplasa flori si de a aduce un pic de verdeata in mediul familial datorita cantitatii mari de lumina care este introdusa in locuinta.

Bovindoul poate sa fie si un element arhitectural deosebit in formarea casei.Livingul sau locul de luat masa sunt incaperile care pot sa beneficieze de o astfel de fereastra deosebita, care le va creste confortul, iar prin designul deosebit al ferestrei, prin alegerea potrivita a tamplariei, a perdelelor sau draperiilor va aduce un plus de calitate si eleganta spatiului. Forma sa deosebita poate sa fie centrul de interes al fatadei casei care devine astfel dinamica, atractiva si deosebita.

Ştiaţi că…

“- Bovindourile sunt asociate, pe bună dreptate, arhitecturii victoriene şi aşa-numitului stil al Reginei Anna? Ele au rămas extrem de populare încă din ultimele decade ale secolului XIX şi până la începutul secolului XX.

- Acest mod de a rezolva o fereastră este regăsit şi în cultura hindusă, unde balcoanele proiectate în afara frontului străzii se spune că ofereau femeilor posibilitatea de a urmări activităţile din stradă fără a fi văzute?

- Bovindourile au fost şi sunt foarte îndrăgite în San Francisco, oraş cu spaţiu destul de limitat, reprezentând într-un fel o marcă a arhitecturii de aici?”

 

Lasa un mesaj

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*